L'Ajuntament de Son Servera presenta l'audiovisual "Quatre històries per a la igualtat" per amb motiu del Dia Internacional de la Dona

L'Ajuntament de Son Servera presenta l'audiovisual

Dimecres dia 8 de març, per celebrar el Dia Internacional de la Dona va tenir lloc a la sala petita del teatre La Unió la presentació de l'audiovisual "Quatre històries per a la igualtat" . Aquest documental va ser elaborat per les educadores socials amb un grup de joves d'entre 12 i 18 anys i amb la col·laboració de la TV serverina. L'audiovisual va consistir en l'entrevista a 4 dones del municipi que han destacat en algun camp professional tradicionalment vinculat als homes. A l'acte hi varen assistir tots els autors i autores, dues de les entrevistades, les seves famílies i nombrós públic.

Durant la projecció de l'audiovisual els assistents es varen emocionar i sorprendre, tant per la qualitat del contingut, com per la bona feina dels entrevistadors i entrevistades i el clima de complicitat que es transmetia entre ells i elles. En acabar la projecció moltes de les persones del públic varen voler donar l'enhorabona a totes les persones que havien participat en el projecte.

Seguidament us deixam el text que l'educadora social, Catalina Piris, va llegir per presentar l'acte:

"Les dones, al llarg de la història de la humanitat, pareixen estar absents. Això és un fet constatat i a Son Servera no ha estat diferent, tot i els esforços de moltíssimes de les seves dones per fugir de la cultura patriarcal i per fer-se un lloc propi i per dret en el seu entorn i en els diferents àmbits de la seva vida.

Per mitjà d'aquest projecte hem intentat donar llum als llimbs on moltes d'aquestes dones, encara avui dia, ocupen el seu lloc dins d'una invisibilitat assumida per tots i empassada des del costum.

Així doncs, l'objectiu que ha marcat el nostre projecte ha estat, clarament, el de fer visibles algunes de les moltíssimes dones del municipi de Son Servera que han lluitat per tenir el seu lloc en diferents àmbits de la nostra societat i donar a conèixer els seus esforços, la seva capacitat i la seva valentia a la resta de la població del municipi.

Per tal de fer-ho possible, hem treballat amb un grup de joves de Son Servera, d'entre 12 i 18 anys, acostumats també a lluitar i a haver d'esforçar-se, de vegades, més que els seus iguals en una societat plena de desigualtats.

Aquest grup de joves emprenedors en la lluita per la visibilització de la dona i per la igualtat real entre homes i dones han treballat molt per aconseguir aquest objectiu.

Acompanyades per aquests joves, hem fet una recerca de dones del municipi que han destacat en àmbits de la vida molt lligats al sexe masculí, com ara són la política, l'esport i les professions de risc. Ens hem sorprès de la quantitat de dones lluitadores, treballadores, amb empenta i força que omplen de riquesa aquest municipi. Però sobretot ens hem sorprès de com han passat de desapercebudes, d'invisibles i que encara ho són en la nostra societat, tot i que les institucions no deixen d'omplir-se la boca amb la paraula igualtat.

Avui us volem presentar el fruit de l'esforç d'aquest grup de joves, del seu treball, fet des de la il·lusió per conèixer i donar a conèixer l'experiència vital d'aquestes quatre dones valentes que, amb les seves històries i amb les seves lluites, han aconseguit fer un tros més del camí cap a la igualtat entre homes i dones. "

En el següent reportatge us presentam quatre dones lluitadores, però volem deixar constància que són una mínima mostra d'una majoria de dones que encara es mantenen invisibles als ulls de la nostra societat."

Reportatge 'Quatre històries per a la igualtat'


Data de publicació: 13/03/2017

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es