Bona acollida entre els comerços serverins del nou programa de foment del reciclatge

Logo ITR
S'hi han adherit 130 establiments que poden estalviar fins a un 35 % de la taxa de fems.

L'Ajuntament de Son Servera ha posat en marxa un nou programa mediambiental per a comerços, bars i restaurants, i altres empreses de serveis, amb l'objectiu d'incentivar econòmicament el reciclatge per fraccions. Amb aquesta mesura les empreses adherides al programa ITR obtendran una rebaixa aproximada del 35 % en la taxa de fems.

El programa d'Inspecció Tècnica de Residus (ITR) pretén incrementar les fraccions de residus reciclables i disminuir la fracció destinada a la incineració en el sector comercial. Les empreses que s'hi han adherit s'han compromès a la correcta separació i lliurament dels residus generats, i a permetre les visites dels educadors mediambientals per fer la inspecció tècnica i assegurar-se que es fa tot adequadament. En el cas que les inspeccions detectin irregularitats, l'establiment pot perdre la bonificació.

Miquel Àngel Espases, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament, ha manifestat la seva satisfacció per l'èxit del programa: "Encara que cada vegada hi ha més veïnats conscienciats, sabem que les empreses i els comerços tenen més dificultat per separar correctament, per això estam molt satisfets del nombre de comerços adherits i de la bona acollida que ha tengut la campanya informativa que s'ha fet entre el sector."

Millores en el programa per al sector hoteler

La Regidoria de Medi Ambient també va posar en marxa l'any passat un programa de devolució d'ingressos per correcta gestió de la fracció de residus orgànics entre els hotels del municipi. A través d'aquest programa els establiments hotelers reben a final d'any una bonificació per tona de residus orgànics correctament separats. Enguany la quantitat que poden rebre s'ha incrementat fins a un màxim de 100 € per tona.

Aquesta iniciativa va aconseguir que la fracció de residus orgànics durant el 2016 s'incrementàs en un 12 % respecte de l'any anterior i els hotelers del municipi reberen 55.000 € en concepte de bonificació.

Totes aquestes mesures tenen com a objectiu que Son Servera sigui un municipi més sostenible i pugui acomplir els objectius de la Unió Europea pel que fa a percentatge de residus reciclats. Per a l'any 2018, quan s'ha de negociar una nova concessió del servei de recollida, "posarem en funcionament nous programes per a usuaris residencials amb la idea d'aconseguir un salt qualitatiu en les xifres de reciclatge", ha explicat finalment Miquel Àngel Espases.


Data de publicació: 11/05/2017

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es