Bona acollida entre els comeršos serverins del nou programa de foment del reciclatge

Logo ITR
S'hi han adherit 130 establiments que poden estalviar fins a un 35 % de la taxa de fems.

L'Ajuntament de Son Servera ha posat en marxa un nou programa mediambiental per a comeršos, bars i restaurants, i altres empreses de serveis, amb l'objectiu d'incentivar econ˛micament el reciclatge per fraccions. Amb aquesta mesura les empreses adherides al programa ITR obtendran una rebaixa aproximada del 35 % en la taxa de fems.

El programa d'Inspecciˇ TŔcnica de Residus (ITR) pretÚn incrementar les fraccions de residus reciclables i disminuir la fracciˇ destinada a la incineraciˇ en el sector comercial. Les empreses que s'hi han adherit s'han compromŔs a la correcta separaciˇ i lliurament dels residus generats, i a permetre les visites dels educadors mediambientals per fer la inspecciˇ tŔcnica i assegurar-se que es fa tot adequadament. En el cas que les inspeccions detectin irregularitats, l'establiment pot perdre la bonificaciˇ.

Miquel └ngel Espases, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament, ha manifestat la seva satisfacciˇ per l'Ŕxit del programa: "Encara que cada vegada hi ha mÚs ve´nats conscienciats, sabem que les empreses i els comeršos tenen mÚs dificultat per separar correctament, per aix˛ estam molt satisfets del nombre de comeršos adherits i de la bona acollida que ha tengut la campanya informativa que s'ha fet entre el sector."

Millores en el programa per al sector hoteler

La Regidoria de Medi Ambient tambÚ va posar en marxa l'any passat un programa de devoluciˇ d'ingressos per correcta gestiˇ de la fracciˇ de residus orgÓnics entre els hotels del municipi. A travÚs d'aquest programa els establiments hotelers reben a final d'any una bonificaciˇ per tona de residus orgÓnics correctament separats. Enguany la quantitat que poden rebre s'ha incrementat fins a un mÓxim de 100 € per tona.

Aquesta iniciativa va aconseguir que la fracciˇ de residus orgÓnics durant el 2016 s'incrementÓs en un 12 % respecte de l'any anterior i els hotelers del municipi reberen 55.000 € en concepte de bonificaciˇ.

Totes aquestes mesures tenen com a objectiu que Son Servera sigui un municipi mÚs sostenible i pugui acomplir els objectius de la Uniˇ Europea pel que fa a percentatge de residus reciclats. Per a l'any 2018, quan s'ha de negociar una nova concessiˇ del servei de recollida, "posarem en funcionament nous programes per a usuaris residencials amb la idea d'aconseguir un salt qualitatiu en les xifres de reciclatge", ha explicat finalment Miquel └ngel Espases.


Data de publicaciˇ: 11/05/2017

 

 
 

Plaša de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

TelŔfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es