Reconstruint la Batalla de Mallorca

Reconstruint la Batalla de Mallorca
Un equip d'arqueòlegs i historiadors inicien un projecte d'investigació per reconstruir la Batalla de Mallorca.

Una quinzena d'investigadors han posat en marxa aquests dies a Son Servera el projecte Espais de la Batalla de Mallorca 2017-2022 que té com a objectiu principal reconstruir d'una manera fidedigna els moviments del desembarcament de Bayo, acció que va suposar un punt d'inflexió en el desenvolupament de la Guerra Civil i que a Mallorca va suposar la total consolidació del bàndol nacional.

Miquel Àngel Espases, regidor de Patrimoni de l'Ajuntament de Son Servera ha explicat que "l'Ajuntament sempre està obert a aquest tipus de col·laboracions, ja que aquests projectes són fonamentals per reconstruir la història de Mallorca i la de Son Servera". "Fins ara s'ha treballat molt l'època més antiga i creiem que aquest projecte ajudarà a donar llum a un esdeveniment històric de gran rellevància que, fins ara, no s'havia pogut tractar amb el rigor científic que té aquest projecte", continua Espases. L'Ajuntament col·labora amb la manutenció i l'allotjament dels investigadors.

Manuel Aguilera, codirector del projecte, ha mostrat la seva satisfacció pels resultats de les primeres passes del projecte. La coneguda com a etapa zero consisteix a fer prospeccions a nivell superficial a la recerca de restes que permetin identificar les zones calentes de la batalla. A partir d'aquí, en les properes campanyes es procedirà a l'excavació d'aquests punts. Aquests dies s'ha treballat a la zona entre Na Penyal, Sa Font i Son Corb i si han trobat restes com llambrades, bales, carregadors o detonadors, etc. i identificar dues trinxeres. Complementàriament a aquestes feines de prospecció, l'equip d'investigadors ha aprofitat l'estada a Son Servera per recollir testimonis orals de les persones que visqueren aquell desembarcament.

Per altra banda, el Consell de Mallorca ha subvencionat el projecte amb 3000 €.


Data de publicació: 08/08/2017

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es