El batle de Son Servera participà de la reunió per tractar el projecte de la nova línia elèctrica Artà - Manacor (Bessons)

El batle de Son Servera participà de la reunió per tractar el projecte de la nova línia elèctrica Artà - Manacor (Bessons)

El passat dilluns, 26 de març, el batle de Son Servera, Antoni Servera, juntament amb la batlessa de Manacor, Catalina Riera, el batle d'Artà, Manolo Galán, i el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, participà de la reunió duita a terme a l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar per tal d'avaluar els diferents projectes i avantprojectes impulsats per Red Eléctrica Española que afecten la Comarca de Llevant referents a la nova línia aèria de transport d'energia elèctrica Artà-Bessons 1-2.

Aquests projectes afecten les línies següents:

  • La interconnexió Menorca - Mallorca, que fins ara connectava a Manacor i a partir d'ara volen que connecti a Artà.
  • Una nova subestació, aferrada a l'actual, però que ocuparà quatre vegades més superfície que la que ja existeix.
  • Un canvi de tensió a la línia Artà-Capdepera, que vol dir desfer un tram actualment soterrat per col·locar 3 torres noves.
  • La connexió d'Artà amb la subestació de Bessons, que implicarà la construcció d'una nova línia de 2,2 kilòmetres.
  • Una nova connexió Cala Mesquida - Cala Millor, que vol dir aixecar una torre de 50 metres per evitar les línies actualment existents.

Aquest projecte preveu la instal·lació d'una nova línia d'alta tensió que travessaria tot el Llevant (els municipis de Manacor, Sant Llorenç, Son Servera i Artà) amb torres de 56 metres, les quals doblarien les actuals que es troben a la zona de sa Real, Tenja, Balàfia, s'Arbossar, etc.

Els diferents batles dels municipis implicats acordaren sol·licitar una reunió amb el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, juntament amb el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, per tal que ens informin sobre la necessitat d'augment de potència d'aquestes línies.

Us recordam que tots aquells interessats i especialment els propietaris afectats pel projecte esmentat encara podeu fer les al·legacions pertinents fins dia 20 d'abril a l'Ajuntament de Son Servera, on teniu a la vostra disposició impresos i, en cas de necessitar-la, ajuda per part del nostre personal.


Data de publicació: 28/03/2018

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es