L'Ajuntament comença l'aplicació d'un innovador mètode per al control de la població de coloms i tudons

L'Ajuntament comença l'aplicació d'un innovador mètode per al control de la població de coloms i tudons
Son Servera ha instal·lat sis dispensadors de pinso anticonceptiu en zones estratègiques del municipi

L'Ajuntament de Son Servera ha començat una campanya per al control de la població de coloms i tudons amb l'objectiu de mantenir una població sana i controlada, i evitar així les molèsties que aquests animals poden arribar a causar: danys en edificis, monuments i parcs, riscos sanitaris i renous.

El programa, que ja s'ha començat a aplicar, consta de cinc etapes. Una primera de diagnòstic de la situació i on s'ha fet un cens poblacional inicial; una segona de definició d'estratègies; una tercera de distribució de pinso esterilitzant, que ara es començarà; i posteriorment es farà un seguiment del procés i una darrera etapa on es realitzarà un cens final per avaluar l'eficàcia del projecte.

S'han col·locat sis dispensadors: 2 en el nucli antic de Son Servera i 4 a Cala Millor. A Son Servera aniran ancorats al terra mentre que els instal·lats a Cala Millor aniran als terrats dels edificis. Tots estan ubicats a zones amb més població i densitat i punts on hi ha més incidències.

D'aquesta manera, l'Ajuntament pretén fer un control més ètic d'aquesta població, tot descartant així altres tipus de captures més invasives i dràstiques.


Data de publicació: 06/06/2018

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es