Les platges a punt amb un gran paquet de millores

Les platges a punt amb un gran paquet de millores

La temporada turística ha començat a les platges del municipi amb més serveis i millores amb l'objectiu de seguir amb el compromís i la feina feta fins ara per millorar la imatge de les nostre platges, que tothom hi pugui gaudir i ser un competidor fort en front a la resta de destinacions turístiques de l'Illa.

Així, aquest any, s'optarà per millores més sostenibles i que segueixin millorant l'accessibilitat. tal i com ja s'ha anat treballant en els darrers anys des de la Regidoria de Turisme encapçalada per Margalida Vives i que ja convertiren a Cala Bona en la única platja adaptada per a persones amb mobilitat reduïda i amb la primera platja de Mallorca que aconseguia la Certificació Aenor d'Accessibilitat Universal.

Amb tot, la temporada 2018 ve carregada de novetats, us n'apropa'm algunes de les més destacades:

Manteniment i neteja de les platges

- Totes les hamaques i el para-sols seran de nova adquisició
- Augment de la neteja a la zona rocosa de tot el litoral; cada setmana de manera manual per arribar a llocs on abans no s'hi arribava.
- Neteja i manteniment setmanal de les platges que no estan dotades de serveis, com ara Port Vell, Es Rajolí o Port Roig.
- Implantació d'un sistema de seguiment dels serveis prestats i control de l'estat de neteja.
- nou sistema de neteja de banys amb control de signatures documental; un nou mètode que aportarà més control i implicarà un augment de la freqüència de neteja als lavabos.
- s'incorporen cendrers a cada para-sol, a més dels reutilitzables que es seguiran repartint per totes les platges.
- Els vehicles de neteja tindran GPS com a plataforma de control.
- s'incrementaran el nombre les papereres per rebuig i plàstic; eliminant els contenidors de vidres tot i tenint en compte que l'ús d'aquest material està prohibit a les platges.

Coneixement a l'abast de tothom

- s'imprimiran en paper ecològic fulletons informatius amb diverses llengües i també amb braille. Aquests explicaran normes d'us i oferiran informació per a la conservació de la posidònia.
- Manteniment i reposició de tots els cartells informatius de les platges
- les activitats d'educació ambiental per a turistes, visitants i escoles seran una altra mesura de divulgació. Es treballaran aspectes com la qualitat de l'aigua, els corals, la posidònia, es faran jocs de platja… Aquestes activitats s'oferiran a les platges i també es podran traslladar a les escoles per tal que els més petits aprenguin les normes i les principals característiques per al manteniment de les platges.
- Ampliam el servei de Wifi gratuït a totes les platges dotades de serveis

L'aspecte socioambiental, punt clau de la proposta turística municipal

- s'abalisarà amb ancoratges ecològics que no danyin la posidònia, substituint els morts de formigó que tenien un fort impacte en el medi ambient.
- Es durà a terme un projecte de recuperació de les platges de Cala Bona; seguint amb les actuacions d'alimentació d'arena a aquestes platges i amb el treball fet en els darrers anys. Els següents 4 anys l'objectiu es recuperar coma a zona de bany la platja de Na Marins
- Instal.larem al Passeig Maritim de Cala Millor un HISUNPOINT. Un innovador projecte que presenta un concepte de prevenció únic al món i incorpora l'última tecnologia per al diagnòstic de pell. Es tracta d'una pantalla digital interactiva dotada de l'únic programari del mercat capaç de detectar el fototip de pell de cada persona, connectar-se a la radiació UV del moment i lloc i informar a l'usuari de les mesures que ha de prendre per gaudir del sol amb una protecció adequada. Fa un estudi personalitzat a la persona que ho utilitza i li dóna unes recomanacions de protecció concordes al seu cas i situació
- habilitació d'un espai per a mascotes a la platja de Sa Marjal
- hi haurà servei de lloguer piraigües, que acompanyarà al de velomars a Cala Millor i Es Ribell. A més, sempre una d'aquestes serà accessible per a discapacitats.
- A Cala Bona s'organitzaran excursions quinzenals gratuïtes en piragua dirigides a persones amb mobilitat reduïda.
- Incorporem una cabina sanitària a la platja del Port Vell
- Tots ells WC seran adaptats i compliran el reglament d'accessibilitat
- Instal.lació de conjunts d'elements biosaludables a Cala Bona i Cala Millor
- s'implantarà un pla de mesures socials per a garantir la igualtat entre homes i dones i persones amb discapacitat

Més seguretat

- Ampliem el servei de caixes forts i s'instal·laran mòduls a totes les platges del municipi dotades de serveis.
- Instal·lació de nova pasarel.la a la platja de na Marins
- es repartiran, com ja es va fer l'any passat, polseres identificatives a nens i persones amb discapacitats per a assegurar i facilitar la seva localització.
- les caixes forts es registraran amb l'empremta digital, el que ofereix encara més seguretat i comoditat per l'usuari.
- Instal.lació d'aparca-bicicletes a Cala Bona i Es Ribell

Amb tot, actuacions que s'aniran efectuat de forma progressiva i que se sumen a les millores fetes any rere any per a aconseguir que les nostres platges siguin platges ecològiques, sostenibles, igualitàries i accessibles. A més, són unes millores que no suposaran cap cost per l'Ajuntament, ja que totes elles les assumeix la concessionària del servei d'explotació.


Data de publicació: 09/08/2018

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es