Isabel Rivas Otero, educadora de l'escoleta Cas Mestre Fornaris Centre Infantil, escriu i il·lustra un conte per als més petits sobre la torrentada de Llevant

Una educadora infantil de Son Servera escribe e ilustra un cuento para explicar a los más pequeños la riada  del Levante

L'educadora serverina Isabel Rivas Otero ha presentat dimarts 27 de novembre horabaixa a l'Espai 36 de Sant Llorenç el conte de Sa granota Carlota, que tracta de manera lúdico-educativa què succeí durant la torrentada de Llevant.


A través de la història de na Carlota, una granota que viu tranquil·la a la seva bassa d'aigua, l'autora ha volgut apropar una realitat desagradable, però que no es pot oblidar, als més petits perquè puguin conèixer el que va passar com a manera d'acceptació. Amb un llenguatge senzill i amb il·lustracions dibuixades per ella mateixa, Isabel Rivas ha regalat la majoria dels exemplars als infants dels quatre municipis del Llevant.

Després d'elaborar espontàniament el conte, l'autora va exposar la seva idea a l'Ajuntament de Son Servera, el qual li posà a l'abast una impremta que alhora li va editar gratuïtament, amb la posterior col·laboració també de l'Ajuntamentde Sant Llorenç.

L'acte ha estat presentat per Pep Àlvarez, músic serverí de la banda Anegats, que ha volgut mostrar el seu suport tant als poble afectats com a l'autora, i que ha tancat l'acte amb la lectura del conte.

En total s'han editat 4.000 exemplars, dels quals 3.000 seran per a les escoles afectades. «La idea va sorgir quan, ajudant en la neteja del poble, vaig observar com als adults els costava expressar o definir el sentiment o l'emoció que tenien. Vaig pensar que seria una bona manera d'ajudara això, a mostrar les sensacions», ha explicat Isabel Rivas.

Un conte adreçat als infants però apte per a tots els públics. I és que pares i padrins també hi trobaran la sensibilitat que mostrala part amable d'una part tràgica de la historia.


Data de publicació: 28/11/2018

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es