Son Servera commemora un any més, dia 1 de febrer, dia de sant Ignasi, l'alçament del cordó sanitari establert amb motiu de la pesta de 1820

Son Servera commemora un any més, dia 1 de febrer, dia de sant Ignasi, l?alçament del cordó sanitari establert amb motiu de la pesta de 1820
Aquest any el premi "Metge Joan Lliteres" ha reconegut la tasca de l'Associació "Sonrisa Médica"

Un any més Son Servera ha volgut commemorar l'alçament del cordó sanitari militar establert amb motiu de l'epidèmia de la pesta que va assolar la població l'any 1820; per això, aquest divendres, 1 de febrer, dia de sant Ignasi, s'han celebrat diversos actes commemoratius.

Els actes han començat a les 11 h del matí amb una missa solemne a l'Església de Sant Joan i seguidament s'ha fet la tradicional ofrena foral a la figura del pastoret que ocupa la plaça de Sant Joan.

A les 12 h, en el saló de plens de l'Ajuntament, s'ha lliurat el premi "Metge Joan Lliteres", adreçat a atorgar un reconeixement públic als mèrits de diverses personalitats i institucions que vetlen per labors de consciència social. Aquest any s'ha reconegut la tasca de "Sonrisa Médica", una entitat sense ànim de lucre que regala il·lusió i humor als hospitals de les illes amb els Pallassos d'Hospital com a eina terapèutica. «Aquesta entitat realitza una tasca molt lloable i regala alegria en moments difícils, per això creim que és una digna mereixedora d'aquest guardó».

Dins del marc d'aquest dia, l'horabaixa també es va fer entrega dels premis del concurs de poesia i glosat "Sant Ignasi 2019" als centres escolars que han participat de la festa i han treballat el tema a les aules. La lectura de les creacions i l'entrega de premis fou al Teatre Municipal La Unió.


Data de publicació: 04/02/2019

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es