Sa Troncada, la cursa santantoniera i un multitudinari primer ball obrin les festes de Sant Antoni a Son Servera

Sa Troncada, la cursa santantoniera i un multitudinari primer ball obrin les festes de Sant Antoni a Son Servera
Aquest dissabte, els serverins i serverines han sortit al carrer per viure els diferents actes programats d'una de les festes més arrelades del poble

El dissabte 12 de gener ha començat ben prest a Son Servera. A les 09:00h del matí, veïns i veïnes s'han reunit a la plaça de Sant Joan per a començar Sa Troncada. Tots junts han anat a recollir la llenya que s'emprarà el pròxim dimecres per a fer els tradicionals foguerons.

Després d'hores de feina, la plaça de Sant Joan, gràcies a la bona cuina de la tercera edat, s'ha omplert de serverins i serverines preparats per a degustar un bon plat de freixura que els han preparat.

Amb tot això, el dia només ha començat i és que el, el capvespre, el Firó Sant Antonier, ple de productes artesanals, embotits i avituallament per no desentonar aquests dies ha començat a muntar-se a les 17:00h.

Amb la posta de sol, començava una de les novetats d'aquest any. La I Botifa-run... i run-run! Una cursa popular que ha replegat un bon grapat de participants, que vestits amb elements santantoniers i animats per la batubanda han recorregut els 2km de carrera.

La Missa en honor al Sant i l'engalanada de la capella de Sant Antoni amb un brotet de murta han donat pas a un dels moments més esperats; el primer ball del dimoni, que acompanyat de la Banda de Música Local ha omplert la plaça de santantoniers i santantonieres amb moltes ganes de festa.

La nit ha acabat amb música, foc i una torrada popular, però els actes en honor al patró dels animals continuaran fins al pròxim19 de gener.


Data de publicació: 14/01/2019

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es