L'Associació de dany cerebral sobrevingut DACESMA comença la seva tasca a Son Servera

La Asociación de daño cerebral sobrevenido DACESMA empieza su tarea en Son Servera
Després del conveni firmat entre l'associació i el consistori, aquesta setmana ja s'ha començat a atendre pacients al municipi

L'Associació de dany cerebral sobrevingut, DACESMA i l'Ajuntament de Son Servera han firmat per aquest any 2019 un conveni de col·laboració dins el marc de la partida destinada per l'Ajuntament a fomentar i potenciar projectes de caràcter social.

Enguany és el primer any que ambdues institucions col·laboren i les dues han qualificat la iniciativa com una «oportunitat». Així, el president de DACESMA, Andreu Crespo considera el conveni «una necessitat per a cobrir la demanda de la gent afectada del Llevant». I és que la seu d'aquesta associació és a Felanitx el que suposava que gent d'Artà, Son Servera o Capdepera, entre altres, haguessin de perdre més de dues hores en camí.

«Son Servera és un punt clau i apropiat que permet a l'associació seguir amb la seva línia d'apropar-nos el màxim possible a l'usuari»; ha explicat Crespo. Així mateix, tot i que existeix el servei a domicili, el fet que els usuaris puguin relacionar-se amb altres usuaris «els beneficia molt alhora que ofereix un respir als seus familiars»; conclou el president.

L'Ajuntament de Son Servera amb col·laboració amb el Centre de Salut ha habilitat espais en aquest perquè l'associació pugui desenvolupar les seves funcions. «Des de l'Ajuntament agraïm molt a IBSalut haver-nos autoritzat fer aquestes funcions al PAC, i també al personal d'aquest, que ha acollit molt bé als nous professionals. Estem molt contents de poder oferir aquest servei»; ha explicat Dori Moreno, regidora de Serveis Socials.

DACESMA atén a qualsevol classe de persona que pateixi una malaltia cerebral, sigui dany cerebral o malaltia neurodegenerativa oferint servei de neuropsicologia, teràpia ocupacional, fisioteràpia i logopèdia. Es preveu que aquest servei pugui atendre a unes 20 persones de la zona.


Data de publicació: 18/01/2019

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es