La conferència FORNITE; un més a la família. L'Addicció als videojocs arriba a Son Servera

La conferència FORNITE; un més a la família. L'Addicció als videojocs arriba a Son Servera
Amb la intenció d'informar i ajudar als pares en la prevenció, l'àrea d'Educació de l'Ajuntament ha demanat a la UIB la realització de la conferència en el municipi.

Aquest dimarts horabaixa, el Teatre La Unió va reunir un bon grapat de pares i mares a la xerrada que des del Programa d'Orientació i Transició de la Universitat de les Illes Balears han organitzat per atendre un nou problema social nascut arran de l'aparició d'un videojoc de rol en línia altament additiu i que ha fet que més de cent milions de persones s'enganxin a ell, entre aquestes, molts adolescents i també pre adolescents, és el Fornite.

Així, aquesta xerrada va ser realitzada amb l'objectiu d'aconsellar, informar i oferir pautes als pares i també als fills per tal de poder exercir un control sobre aquesta addicció.

La xerrada fou realitzada per Azucena Hernández, psicòloga, Màster en Ciències Forenses, especialitat en Anàlisi i Investigació Criminal per la Universitat Autònoma de Barcelona i professora associada del Departament de Psicologia de la UIB i Joana Llobera Martorell, també psicòloga, directora d'Aglaia, Centre de Psicologia associat a la UIB, psicòloga general sanitària habilitada, Màster en Psicologia Clínica, Legal i Forense i amb elevada experiència professional en l'àmbit infanto juvenil.

En representació de la UIB va formar part de la taula la Dra. Carmen Borrás del Departament de Psicologia.

Les tres varen explicar les característiques del joc, què el fa additiu i també es va aprofitar per a fer una reflexió sobre els valors que es transmeten amb aquest joc; rivalitat, morts, violència…

Aquesta addicció pot provocar que el nin o nina es perdi altres coses de l'exterior, canvis de caràcter i falta de control, pel que és important estar atent a aquestes síndromes d'alerta.

Des de la regidoria d'Educació valoren aquesta conferència com a «molt positiva i necessària» i és que l'addicció als videojocs ha estat fins i tot reconeguda per l'OMS com una malaltia més.


Data de publicació: 27/02/2019

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es