La Policia Local de Son Servera incorpora desfibril·ladors en els cotxes patrulla per assistir les víctimes en casos d'infart

La Policia Local de Son Servera incorpora desfibril·ladors en els cotxes patrulla per assistir les víctimes en casos d'infart

D'ús molt senzill, permetrà que qualsevol persona que pateixi una parada cardíaca pugui ser atesa en pocs minuts i augmentar així les possibilitats de sobreviure.


Quan una persona pateix un atac cardíac, els cinc primers minuts resulten vitals i cada minut que passa redueix en un 10 % les possibilitats de supervivència.

La Policia Local són moltes vegades els primers a arribar al lloc dels fets i, per tant, els primers que poden actuar davant aquesta classe d'emergències. D'aquí la necessitat de dotar els cotxes patrulles d'aquests equips automàtics de desfibril·lació que poden aconseguir de forma ràpida i senzilla que un cor torni a bategar. De fet, la desfibril·lació inicial aconsegueix la recuperació del ritme cardíac en més del 90 % de casos si s'efectua en el primer minut d'avaluació.

Ara, amb la incorporació d'aquests equips, la Policia Local de Son Servera està encara més preparada per actuar de forma immediata en una emergència derivada d'una parada cardíaca.

Aquests desfibril·ladors semiautomàtics estaran presents en tots els torns i el seu ús és molt senzill, ja que el mateix aparell emet les instruccions tant escrites com orals; a més, l'ús és totalment segur tant per a la víctima com per al reanimador i per a l'entorn.

El regidor de Policia, Sergio Valbuena, valorà la nova adquisició com a molt positiva: «Gairebé sempre és la policia local els primers a arribar en cas d'emergència i la seva actuació pot salvar moltes vides mentre arriben els serveis sanitaris.»

S'estima que cada any es produeixen més de 30.000 parades cardíaques, cosa que equival a una mitjana d'una aturada cardíaca cada 20 minuts. A més, el 85 % de les morts sobtades són d'origen cardíac i el 90 % es produeixen fora d'un centre sanitari i tan sols un 5 % sobreviuen sense seqüeles.

Amb tot, el fet de tenir els desfibril·ladors als cotxes de la Policia Local permetrà que qualsevol persona que pateixi un infart pugui ser atesa en tot just uns minuts, ja que a més la Policia Local és la primera que rep l'avís a través de la central d'emergències 112 i els qui, en tot cas, primer atenen les cridades.


Data de publicació: 15/07/2019

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es