imagen

3. Son Carrió

3. Son Carrió


Sortida: Oficina d'informació turística de Cala Millor. Av. Badia de Llevant,2.
Arribada: Son Carrió

  • Distància: 9,82 Km
  • Durada aproximada: 2 h. 30 min.
  • Desnivell ascendent acumulat: 78
  • Desnivell descendent acumulat: 45
  • Dificultat: baixa
  • Tipus de ruta: no circular

Des del punt de sortida ens dirigirem pel passeig marítim arran de mar fins a sa punta de n' Amer, seguirem per l' avinguda Baladres fins a l' avinguda de les Palmeres i girarem a l'esquerre fins a la platja. Caminarem per la platja de sa Coma fins al final, girarem a la dreta pel carrer Atzeroles i seguirem tot dret pel carrer carrer Alzina. Aquest carrer ens durà fins a la carretera de Son Servera - Porto Cristo, al costat d'uns apartaments.

L'hem de travessar amb molta precaució, i agafar el primer camí que ens queda a la dreta, és el camí de Na Gatera. En aquest camí podrem veure el paisatge típic del secà mallorquí, ametllers, garrovers, i algunes figueres. Caminarem tot recte fins que trobem un comptador d'electricitat; girarem a l'esquerra i després, pel primer camí a la dreta, pel camí de sa Marina, tot fent una ziga-zaga. Aquest camí ens durà directament a la carretera de sa Torre Nova, de Son Carrió a Cala Millor. Caminarem uns 200 metres i girarem a la dreta pel camí de Ca's Canonge, deixant la pedrera a la nostra esquerra. Pujarem i després d'uns 500 metres girarem a l'esquerra en una cruïlla, pel camí dels Molins. El seguirem fins que travessem el pont del tren, un pas inferior de la línia de ferrocarril Palma - Artà. És un bon moment per observar una de les moltes obres de fàbrica d'aquesta línia.

Ens tornarem a trobar la carretera de sa Torre Nova, cal extremar la precaució en aquest darrer punt ja que es tracta d'una carretera molt estreta i molt transitada, girarem a la dreta i a 1 km aproximadament arribarem a Son Carrió.

Els punts d'interès a Son Carrió són: l'estació del tren, amb detalls arquitectònics d'aire modernista i l' església de Sant Miquel, inaugurada l'any 1907, d' estil neoromànic i amb intervencions, entre d'altres, de l'arquitecte Antoni Gaudí.

Al poble podrem degustar la rebosteria, licors i plats típics mallorquins. Són molt conegudes les coques d'albercoc de Son Carrió.

La tornada és opcional, s'haurà de preveure un mitjà de transport.


 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies