imagen

6. Sa Punta de n'Amer

6. Sa Punta de n'Amer


Sortida: Oficina d'informació turística de Cala Millor. Av. Badia de Llevant,2.
Arribada: Oficina d'informació turística de Cala Millor. Av. Badia de Llevant,2.

  • Distància: aprox.8,80 km
  • Durada aproximada: 2 h.
  • Desnivell ascendent acumulat: 23
  • Desnivell descendent acumulat: 23
  • Dificultat: baixa
  • Tipus de ruta: circular

Sa Punta de n'Amer és una Àrea Natural d'Especial Interès, ANEI, de propietat privada i situada entre les urbanitzacions de Cala Millor i sa Coma. Ocupa unes 200 hectàrees de gran valor natural, cultural i històric. Són d'especial interès les restes del talaiot des tancat de sa Torre, la torre de defensa del segle XVII, coneguda com Es Castell, la resta de les pedreres de marès i els búnkers de la platja de sa Coma, vell testimoni de la guerra civil espanyola (1936-1939).

Des del punt de sortida caminarem pel Passeig de la Mar en direcció a Sa Coma i al final connectarem amb la zona dunar, ja dins Sa Punta de n' Amer, on comença un camí de terra i arena, el qual ens durà fins al Castell (1,3 Km).

Una aturada obligada és la visita a la torre, on gaudirem d'una impressionant panoràmica de les badies de Cala Millor i sa Coma.

En baixar seguirem pel camí de darrera la torre en direcció est, cap a la punta. A dos minuts trobarem una bifurcació, seguirem pel vial de l'esquerra fins a una fita geodèsica de l' Institut Geogràfic Nacional. La vista és semblant a la panoràmica de la torre però més oriental.
Des d'aquí haurem de refer el camí de tornada fins a la torre i agafar el camí més ample en direcció a sa Coma. A 400 metres, a l'esquerra, trobarem una paret i les restes d' un portell que ens marquen l'entrada al camí per arribar a les pedreres de marès arran de mar (a 300 metres). Seguint el camí vora el mar i per damunt les roques, arribarem a la platja de sa Coma on podrem observar els búnkers i fer un bany. Des de la platja podem tornar al punt de partida per l'avinguda Baladres seguint per l'avinguda de Sa Coma i el carrer Golf, on connectarem al passeig de la Mar, a la platja de Cala Millor.

La passejada per aquest espai natural ens donarà la possibilitat de gaudir de gran diversitat de plantes i animals. Pel que fa referència a la flora podrem observar la vegetació típica de les zones costaneres: dunes amb savines, peu de milà, lliris blancs, romaní i lletrera d'arena, a les roques trobarem el fonoll marí i Limonium; vegetació de garriga i pinar: garballó, xiprell, aladern de fulla estreta, estepes, mata, pi, càrritx i porrasses. En quant a la fauna, gran varietat d'aucells: gavina, corb marí, perdius, mèrleres i alguns mamífer com l' eriçó mallorquí.


 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies