imagen

7. Cala Millor - Son Servera - Artà - Sant Llorenç

7. Cala Millor - Son Servera - Artà - Sant Llorenç


Sortida: Oficina d'informació turística de Cala Millor. Av. Badia de Llevant,2
Arribada: Oficina d'informació turística de Cala Millor. Av. Badia de Llevant,2.

Distància: 43,72 km
Dificultat: Mitjana

Itinerari: Cala Millor ¿ Son Servera ¿ Artà ¿ Sant Llorenç - Cala Millor.

Aquest itinerari en bicicleta es presenta com una ruta complementària a les rutes d' Artà (Canyamel) i de Sant Llorenç (volta per Infern), i es pot combinar amb qualsevol de les dues per tal d'allargar el recorregut i gaudir d'una volta més llarga.

Des del punt de sortida ens dirigirem cap a Son Servera per la carretera PMV-4023, passarem pel centre del poble i ens dirigirem cap als afores en direcció a Palma o Manacor. A la rotonda amb la carretera en direcció a Capdepera (PM-404), ens desviarem cap a Artà per la coneguda com a carretera dels "rentadors" (PMV-4031), en menció als rentadors públics i abeurador d'animals d'antany. La carretera transcorre amb algunes pujades accentuades i corbes tancades. Connectarem amb la carretera d' Artà a Sant Llorenç (Ma-15), des d' on es pot veure el Morro den Ferrutx i el poble d' Artà, on podrem gaudir d'un descans ben merescut a la plaça del poble o fer algunes visites recomanades.

Tornant a la ruta, seguirem per la carretera en direcció a Can Picafort i ben aviat ens desviarem pel camí de Carrossa o de Sos Fulles (Ma-3334) que ens durà fins a Sant Llorenç. L'asfalt, en aquest punt en troba en mal estat, per la qual cosa demanem molta precaució. Continuarem pel camí, passant per s' Hort de sa Begura i seguint el camí de Ses Planes, a l' esquerre, coincidint amb la ruta de Sant Llorenç.

Una vegada dins del poble hem d'arribar a la carretera d' Artà i a 400 metres agafarem la camada de la dreta que ens durà fins al carrer del Pou. Girarem a l' esquerre pel camí de Son Vives, la possessió que veurem de seguida a la dreta dalt d' una petita elevació. La passarem i al proper creuers, amb un senyal de "cediu el pas", girarem a la dreta fins a la carretera de Son Servera a Sant Llorenç (PM-403). Hem d' anar amb molta precaució, travessar la carretera i seguir pel camí que es troba al bell davant nostre, el camí de Ses Talaies. Aquest camí és un camí asfaltat que transcorre entre conreus i la possessió del mateix nom, i que ens conduirà fins a Son Carrió.

Des d'aquí només caldrà seguir per la carretera de Sa Torre Nova, que ens portarà de retorn a Cala Millor.

Visites d' interès:

  • A Son Servera: Esglèsia Nova i església de Sant Joan Baptista
  • Artà: Santuari de Sant Salvador, Església Parroquial de la Transfiguració del Senyor, Museu Regional, Poblat Talaiòtic Ses Païses
  • A Sant Llorenç: Església Parroquial, Pou Vell, estació del ferrocarril.
  • A Son Carrió: Església de Sant Miquel, estació del ferrocarril.

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies