Atura't a pensar en la igualtat


Tota la Comunitat Educativa de l ́escola Na Penyal de Cala Millor ha participat en diferentes activitats i tallers entorn a la cel.lebració del 25 N. Sota el lema OBRIM LES PORTES A LA TOLERÀNCIA, la Comissió de Coeducació ens ha proposat una sèrie d ́activitats adaptades a cada nivell i amb missatges molt clars per a què aquesta feina sigui significativa per a tots i totes.

A Infantil hem treballat 3 contes amb l ́objectiu comú d ́educar en el respecte a la diversitat per a prevenir la violència masclista. Aquests contes són:

  • Pau, el pop rosa
  • El monstre rosa
  • Rosa caramel

Després de la lectura compartida i la conversa per arribar al missatge productiu de la narració, els nins i les nines han pogut triar el seu color i fer una garlanda sota el lema JO TRII. Dia 25 de Novembre tots els infants d ́infantil van sortir amb la titella del personatge del conte per poder compartir amb les famílies el missatge del conte.

A Primària s ́han treballat amb contes, vídeos i cançons que ens han fet reflexionar críticament sobre tots aquells mites que minimitzen el problema de la violència de gènere i ens doten de estratègies que ens permet detectar els biaixos sexistes cap a les dones en els entorns més propers: família, amistats, centres educatius...

L ́alumnat de 1er ha treballat també el conte de Rosa Caramel i damunt un elefant gegant han pogut escriure missatges reivindicatius.

Els nins i nines de 2on després de la visualització de La Caputxeta diu que NO han pogut completar un dibuix molt original canviant l ́actitud de la famosa protagonista. Han girat el conte i han captat l'empoderament de la Caputxeta.

Caperucita dice NO - #CambiaelCuento - Violencias machistas

A partir del vídeo És possible canviar per amor? (https://youtu.be/4dgKwzPSUPs )els més grans han fet una feina reflexiva i crítica sobre tots aquells mites que minimitzen el problema de la violència de gènere.També han analitzat cançons masclistes i ens han regalat un llistat de cançons saludables.

Tots els alumnes s ́han pogut fer xapes reivindicatives amb diversos lemes. I tota la Comunitat hem reivindicat la lluita del 25 N registrant les nostres imatges i missatges al photocall.

I com a cloenda i per donar visibilitat a les famílies , amics, companys, veïnats ...de tota la feina feta i amb col.laboració amb l ́Ajuntament de Son Servera, dia 25 de Novembre ho vam exposar a una paradeta del mercat local.


Pau, el Pop Rosa 1 / 11
Imagende prueba 6
Atura't a pensar en la igualtat : El Monstre Rosa 2 / 11
Imagende prueba 6
Atura't a pensar en la igualtat : Rosa Caramel 3 / 11
Imagende prueba 6
Atura't a pensar a la igualtat : Jo Trii 4 / 11
Imagende prueba 6
Párate a pensar en la igualdad : Mensajes Rosa Caramel 5 / 11
Imagende prueba 6
Atura't a pensar en la igualtat : La Caputxeta diu que NO 6 / 11
Imagende prueba 6
Atura't a pensar en la igualtat : Cançons saludables 7 / 11
Imagende prueba 6
Atura't a pensar en la igualtat : Xapes reivindicatives 8 / 11
Imagende prueba 6
Atura't a pensar en la igualtat : Photocall 01 9 / 11
Imagende prueba 6
Atura't a pensar en la igualtat : Photocall 02 10 / 11
Imagende prueba 6
Atura't a pensar en la igualtat : Photocall 03 11 / 11
Imagende prueba 6

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies