Son Servera rebaixa un 50 % la quota de l'Escola Municipal d'Estiu del 2020

Son Servera rebaixa un 50 % la quota de l'Escola Municipal d'Estiu del 2020
Així s'ha aprovat en el ple ordinari d'aquest dijous 21 de maig i que també permet la bonificació total d'aquesta quota en cas de famílies vulnerables.

L'Ajuntament de Son Servera ha aprovat en el primer ple ordinari municipal després de l'Estat d'Alarma l'establiment excepcional, com a mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social de la COVID-19, de la bonificació del 50 % de la quota de l'Escola Municipal d'Estiu del 2020, a l'espera de la seva publicació oficial en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Ho ha fet a través d'una modificació de l'Ordenança municipal núm. 29 que regula el preu públic per a la prestació de serveis socioeducatius i amb la intenció de mitigar l'efecte de la pandèmia en la societat i els seus ciutadans, especialment en els col·lectius més vulnerables.

A més, amb aquesta modificació l'Ajuntament tendrà també la possibilitat de bonificar totalment aquesta quota a famílies amb una situació de vulnerabilitat o risc, les quals quedaran exemptes d'aquest pagament per tal que els menors puguin disposar del servei sense cap tipus de discriminació.

La regidora d'Educació, Dori Moreno ha volgut deixar clar que amb els petits de la casa no es vol cap desigualtat. "Volem que tots tinguin les mateixes possibilitats i que el factor econòmic no sigui un impediment en educació". Les Escoles d'Estiu seran ara després de temps sense escola un al·licient per als nins i nines per tal de retornar a la rutina com més aviat millor.

Les escoles d'estiu seran previsiblement el primer servei educatiu que es pugui oferir a la ciutadania després de la crisi de la Covid-19 i amb aquesta decisió el Govern municipal vol evitar qualsevol tipus de desigualtat, alhora que es vol reduir la pressió econòmica a les famílies serverines.

Suspensió de la taxa d'ocupació pública durant tot el 2020

Per altra banda, també cal destacar que en aquest mateix ple s'ha aprovat de forma definitiva la suspensió de la taxa d'ocupació de via pública a bars i restaurants anunciada per l'Equip de Govern. Una taxa que queda suspesa fins al 2021 i, per tant, no s'haurà de pagar fins l'any que ve.

Una decisió que també es pren amb la mateixa intenció de poder contribuir com a administració local a mitigar l'efecte de la pandèmia en la societat i els seus ciutadans, en aquest cas empreses i autònoms que s'han vist obligats a aturar la seva activitat econòmica durant gairebé dos mesos.


Data de publicació: 22/05/2020

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es