Cala Bona inaugura l'escultura «Sa dona de Cala Bona» en record de Magdalena Rigo

Cala Bona inaugura l'escultura «Sa dona de Cala Bona» en record de Magdalena Rigo
Fou la primera dona bomber d'Espanya i d'Europa.

 

Son Servera ha inaugurat en el port de Cala Bona l'escultura en record a na Magdalena Rigo.

Una dona que mira decidida al mar, de bronze, creació de l'artista serverí Rogelio, vol representar l'essència de la primera dona bomber d'Espanya i d'Europa. Una obra que pretén ser un homenatge i un record etern a la valentia, solidaritat, carrera i lluita per la igualtat de Magdalena Rigo.

En un acte senzill i íntim alhora que emotiu i sentit, aquest dissabte s'ha presentat oficialment l'escultura. La música de violí i piano, acompanyat per les veus dels nins i nines de l'escola de música han obert l'acte que ha comptat també amb les paraules de familiars i amics de na Magdalena. Tots han coincidit en definir-la com una dona valenta i reconèixer aquesta escultura com un dels millors homenatges, ja que sempre s'ha sentit Cala Bona com a ca seva.

La batlessa, Natalia Troya, ha tancat l'acte recordant la trajectòria de na Magdalena Rigo, qui l'any 1980 marcà un precedent i obrí un nou camí professional per a totes les dones en convertir-se en la primera dona bomber d'Europa. Rigo es presentà al costat de 300 homes i només 4 dones a una plaça del cos de bombers. Una pionera que lluità pels seus somnis i conviccions

El 19 de novembre de 2020 el ple de l'Ajuntament ja va aprovar canviar el nom del passeig del Moll pel de Magdalena Rigo. La col·locació d'aquesta escultura completa així l'homenatge del consistori i tot el municipi serverí cap a qui fou la figura de Magdalena Rigo.


Data de publicació: 16/05/2022

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies