L'Ajuntament de Son Servera aprova un pressupost de més de 16 milions d'euros que permetrà deixar el consistori amb deute 0 a final de legislatura

L'Ajuntament de Son Servera aprova un pressupost de més de 16 milions d'euros que permetrà deixar el consistori amb deute 0 a final de legislatura
L'Ajuntament de Son Servera ha aprovat en sessió plenària els Pressuposts Generals per al 2023. Uns pressuposts que ascendeixen a 16.205.997,27 €, un 0,528 % més respecte del pressupost d'enguany.

Amb aquests comptes, l'Ajuntament tancarà el 2023 net d'endeutament, és a dir, amb deute 0, molt lluny del límit fixat per la legislació vigent, que és d'un 75 % i que, per tant, acompleixen estrictament amb el principi d'estabilitat pressupostària.

A més, també cal destacar que en aquests anys l'Equip de Govern ha rebaixat el període de pagament a proveïdors, que actualment se situa en 13,33 dies, lluny dels 30 permesos.

«Aquest Equip de Govern ha gestionat de manera prudent, equilibrada i responsable els comptes de l'Ajuntament i sense descuidar els serveis a la ciutadania, cosa que ens permet mirar al futur amb optimisme», ha explicat el regidor d'Hisenda, Pep Servera.

La construcció de l'Escoleta de 0 a 3, una prioritat en les inversions pressupostades

Pel que fa a les inversions i serveis, finançats part amb recursos propis i part amb subvencions, destaca la construcció d'una Escoleta Municipal 0-3 anys gràcies a una alienació d'un bé patrimonial que s'injectarà al capítol d'ingressos i permetrà, juntament amb una subvenció de la Conselleria d'Educació, la construcció d'aquesta escoleta a Cala Millor. Una proposta treballada des de tot l'Equip de Govern i que respon a una reivindicació històrica, ja que des de fa més de vint anys l'espai destinat a l'escoleta està ocupat per la Conselleria d'Educació i per responsabilitat amb l'alumnat l'Ajuntament el segueix cedint.

Així doncs, l'Escoleta Municipal de 0 a 3 serà una realitat el 2024, tal com ha explicat la batlessa Natalia Troya: «Des de l'Equip de Govern hem treballat intensament perquè aquesta demanda històrica pugui ser una realitat. Ajustar i decidir invertir part dels ingressos municipals en aquest projecte suposarà una garantia i una millora important dels serveis per a la nostra ciutadania».

En aquest projecte se sumaran altres inversions com la reforma del carrer de Ca S'Hereu i de Na Penyal de Cala Millor, el carrer Xaloc de Cala Bona o la remodelació i adaptació de carrer Sol-Cala Millor, la Fase III Passeig Marítim, la construcció de sistemes urbans de drenatge sostenible o la instal·lació d'activitats infantils i juvenils al parc Puig de sa Bassa.

Distribució per àrees

Un 43 % del pressupost anirà destinat als serveis públics bàsics com ara policia, urbanisme, medi ambient, recollida de residus, etc. Un augment de recursos que es deu principalment a la implementació d'un nou model en la recollida de residus i neteja viària que suposa atendre les peticions de la ciutadania quant a necessitats de serveis i alhora minimitzar el nombre d'incidències pel que fa a recollida de residus i neteja, fet que millorarà el servei.

Serveis Socials, educatius, tercera edat, cultura, patrimoni, festes i esports suposen el 25 % de la despesa d'aquest Pressupost, una quantitat que cobreix àmpliament tots els serveis que ofereixen aquestes àrees i que es mantindran durant el 2023.

Turisme, comerç i vies i obres, suposen l'11 % del Pressupost. Una inversió que permetrà mantenir l'aportació al Consorci de Turisme per continuar engegant projectes que mantinguin el nom de Cala Millor en el mapa nacional i internacional, i seguir amb el manteniment diari de voravies, clavegueram, asfaltat de carrers, senyalització vial, manteniment del mobiliari urbà etc., entre altres.

Finalment, administració general, participació ciutadana, administració financera i tributària.. representa un 19 % del Pressupost.

Una legislatura amb els deures fets

Aquests Pressuposts deixaran l'Ajuntament al maig del 2023 amb un endeutament zero; això vol dir que s´hauran tornat tots els préstecs de l'Ajuntament. Cal recordar que la ràtio d'endeutament va arribar a estar per sobre del 111 %.

Per tant, aquests Pressuposts consoliden la política de l'actual Equip de Govern: acomplir durant aquests darrers 3 anys i mig els compromisos electorals i alhora atendre els deures com a Administració pública.


Data de publicació: 18/11/2022

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies