Arriba a Son Servera l'exposició «La darrera pesta d'Europa: la pesta de 1820 al llevant de Mallorca»

Llega a Son Servera la exposición «La última peste de Europa: la peste de 1820 al levante de Mallorca»
L'exposició consta de 6 grans panells informatius i es podrà visitar fins dia 17 de maig en el Teatre La Unió i del 17 al 24 serà a Cala Millor

Son Servera ha inaugurat aquest dilluns horabaixa una exposició sobre l'últim brot de pesta a Europa i que va afectar el Llevant de Mallorca, molt especialment, al municipi serverí. 

A aquest acte hi han assistit la presidenta del Govern, Francina Armengol, la batlessa de Son Servera, Natalia Troya, la regidora de Sanitat, Remedios Cañadas i la resta de representats municipals que tampoc han volgut perdre l'oportunitat de conèixer una mica més sobre aquesta epidèmia que va assolar el municipi ara fa 200 anys. 

Es tracta d'un Treball de recerca organitzat pel Grup D'Investigació de la Història de la Salut (GIHS) i que compta amb la col·laboració de l'Acadèmia Mèdica Balear i de la Reial Acadèmia de Medicina amb el Departament d'Història de la Universitat de les Illes Balears. La mostra, titulada «La darrera pesta d'Europa: la pesta de 1820 al llevant de Mallorca», consta de 18 panells explicatius distribuïts en 6 cossos de 3 panells cadascun. 

L'objectiu principal de l'exposició és explicar què és la pesta bubònica a partir de tres aspectes: l'històric, la localització a Mallorca i l'estat actual. Què és i com es va transmetre, com va entrar i com es va respondre a aquesta i finalment com pot traslladar-se actualment i la importància de la prevenció davant futures epidèmies. Així, el professor d'història contemporània de la UIB, Pere Salas, ha fet un recorregut explicatiu per l'exposició per a tots els assistents a aquesta inauguració. 

L'exposició està emmarcada en el bicentenari de la pesta a Son Servera i en aquest sentit, des de la regidora de sanitat, es tenen prevists més actes commemoratius així com la presentació d'un llibre sobre el tema i conferències.


Data de publicació: 03/05/2021

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es