L'Ajuntament de Son Servera aprova un pressupost per al 2022 de més de 16 milions d'euros

L'Ajuntament de Son Servera aprova un pressupost per al 2022 de més de 16 milions d'euros
Aposten per tornar a dotar aquelles carteres més afectades per les necessitats de la crisi patida, amb la intenció de retornar a una nova normalitat.

En la sessió plenària del mes de novembre, l'Ajuntament de Son Servera ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de Govern, On- Servera i PODEMOS i l'abstenció del Partit Popular el pressupost del consistori per al 2022. Una partida que ascendeix a la quantitat de 16.120.719,53 €, 495.483,20 € menys en comparació amb els pressuposts del 2021 després de tenir en compte la inexistència de compromisos reconeguts d'aportacions d'altres administracions, com sí que tenien els pressupost del 2021, i la davallada considerable dels imposts recaptats.

Amb tot, «uns pressuposts que aposten per una línia continuista després de l'esforç pressupostari excepcional del 2021 davant uns fets també excepcionals i que aposten per tornar a dotar lleugerament aquelles carteres més afectades per les necessitats de la crisi patida, amb la intenció de retornar a una nova normalitat tan demandada.» com ha explicat la batlessa, Natalia Troya, en la defensa d'aquests.

S'ha proposat una estratègia de creixement en moltes carteres que permetran iniciar o continuar els molts programes que pretenen impulsar un canvi favorable en les condicions de benestar de la ciutadania.

Aquest pressupost suposarà millores en la seguretat i ordre públic amb la incorporació d'agents de Policia o l'adquisició de nous vehicles més sostenibles, augmentar la partida destinada a estudis i treballs tècnics per tal d'estar preparats per rebre les possibles ajudes que arribaran dels Fons Europeus, continuar amb els projectes de millora dels carrers com el del carrer Cos, la urbanització de Ca s'Hereu o l'edifici multifuncional en el solar públic de Na Jornada, més pressupost per a la recollida, gestió i tractament de residus, per a assistència social primària amb la intenció d'estar a prop de les persones i famílies, més partida per a entitats culturals i esportives, per a campanyes de promoció de comerç local o de participació ciutadana per fomentar l'associacionisme, recuperar la partida de Festes d'anys previs a la pandèmia o una continuïtat en la cartera de Turisme apostant per la tasca del Consorci de Turisme, entre altres.

Una nova partida i una aposta ferma per la igualtat

D'entre tot, cal destacar també la creació d'una nova partida sota el nom de programa «Arxiu» que es dota amb 40.000 € a fi de tenir un programa de modernització que compleixi amb tots els estàndards que marca el Ministeri d'Administracions Públiques i permeti crear un arxiu virtual per tal que les persones interessades puguin consultar telemàticament qualsevol document sense necessitat d'anar presencialment a l'arxiu.

A més, per tal d'implantar unes polítiques d'Igualtat actives, es duplica el pressupost d'aquesta cartera.

Deute 0

Al llarg dels darrers anys l'equip de govern ha aconseguit una reducció important del deute de l'Ajuntament, amortitzant gairebé tots els deutes que es tenien. Per això, la legislatura acabarà amb un deute 0 i amb doblers líquids en els comptes del consistori.
Recordar que tots els projectes executats al llarg dels darrers anys, com ara el passeig Marítim, Pintor Miquel Vives, Punteta, plaça Mallorca, carrer Rafalet, Joan Servera Camps, Son Corb, mirador de la Costa dels Pins, Sol Naixent, plaça Nova, plaça de la tercera edat, camp de futbol, asfaltat de carrers, millores de voreres... i tots els que estan pendents de realitzar durant el 2022 s'executaran amb el superàvit o amb ajuts d'altres administracions públiques.

Uns pressuposts que segons la batlessa, «segueixen apostant pels serveis públics, per la revitalització social i econòmica i amb els quals es pot afrontar els reptes del municipi per als propers anys amb optimisme».


Data de publicació: 19/11/2021

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies